11 Avram Iancu, Room 319 office@cluj-napoca.elsa.ro +40 745 050 099
Alex Sas

Alex Sas. Despre ELSA, anii de studenție și cocktail-urile din Soviet

Am ajuns în ELSA din greșeală. M-am trezit în amfiteatru la recrutări, pentru simplul fapt că nu aveam chef de seminarul din ziua respectivă, și am ales varianta doi. În față, niște indivizi îmbrăcați frumos povestesc despre ceva Asociație și proiecte academice, lucru care m-a făcut să trag imediat concluzia că sunt șoareci de bibliotecă și nu am ce căuta acolo.

Un an mai târziu, eram printre cei din față. Doi ani mai târziu, îi coordonam pe cei din față. De ce? Nu știu. Tot ce rețin e un amalgam de ședințe și evenimente, de ieșiri în oraș, la cabane, la Întruniri Naționale și Internaționale, și mulți oameni. Mulți oameni cu care am lucrat, cu care am trăit, cu care am călătorit și descoperit lucruri noi, cu care am înfruntat un milion de probleme, si cu care, la sfârșit, după tot greul dus, am supraviețuit, ca să povestim și să râdem despre asta.

După patru ani de confuzie generală creată de facultate și voluntariat, am rămas cu o diplomă, o mulțime de amintiri, și mulți prieteni, iar dacă stau bine să mă gândesc, în ziua aceea extrem de plictisitoare, îmi doream să ies afară și să merg în Soviet la un cocktail. Recomand, au meniu excelent, dar în alta zi. Dacă aș fi făcut-o, diploma era tot acolo, dar studenția și CV-ul meu ar fi fost incomparabil de sărace astăzi. Nu are rost să vă dau alte detalii, fiecare iși trăiește facultatea într-un mod unic, dar pot să vă sfatuiesc atât: îmbogățiți-vă acel mod unic, oferiți-vă vouă înșivă posibilitatea de a avea o mulțime de oportunități, pentru că acest lucru stă la baza unei Asociații studențești, oportunitatea de a te implica, de a cunoaște, de a trece peste obstacole, și de a acumula experiență.

E o familie mare, care vă va ajuta când veți avea nevoie de un prieten, când veți avea nevoie de un curs din anii mai mari, sau mai mici, când veți avea nevoie de o canapea pe care să dormiți când ajungeți pe neașteptate la București sau Constanța (se întâmplă), sau când veți avea nevoie de o ușă deschisă spre cariera voastră. Profitați de ELSA, și bucurați-vă de studenție!

Alex Sas

(Președinte ELSA Cluj-Napoca 2014/2015

Vicepreședinte Seminare & Conferințe 2013/2014)