11 Avram Iancu, Room 319 office@cluj-napoca.elsa.ro +40 745 050 099
This Is ELSA 2017

This is ELSA: 250 oameni au auzit despre responsabilizare, maturizare și depășirea limitelor

 

O sală. 250 de oameni. 4 speakeri. This is ELSA!

Startul recrutărilor ELSA Cluj-Napoca nu putea să aibă loc fără clasica prezentare a Asociației. Astfel, în data de 18 octombrie, în sala Europa a Casei de Cultură a Studenților, a avut loc evenimentul “This is ELSA!”

Sala s-a umplut repede, iar lumea aștepta cu nerăbdare începerea prezentării. Am fost onorați cu prezența a patru speakeri: Cristian Ardelean, avocat și fost membru ELSA Cluj-Napoca; Avocatul Alexandru Rîșniță; Alexandra Harabagiu și Ionuț Nițulescu, amândoi fiind actuali membrii ai Biroului Național ELSA România.

Dintre invitați, primul cuvânt l-a avut Cristian Ardelean care, fiind în studenție ELSAc, ne-a povestit despre propria sa experiență în Asociație si despre cum aceasta i-a definitivat drumul în carieră. Acesta, în urma unui stagiu de practică organizat de ELSA Cluj-Napoca, s-a decis asupra profesiei de avocat. Apoi a urmat Alexandru Rîșniță, care ne-a mărturisit regretele aduse de faptul că nu a făcut parte din ELSA în anii săi de studenție. De asemenea, a explicat cum generațiile actuale sunt mai bune, acestea având mult mai multe deschideri.

La rândul lor, membrii Biroului Național ne-au povestit despre cum i-a ajutat ELSA în dezvoltarea personală, încurajându-i pe cei prezenți să ia parte la această experiență. Ionuț Nițulescu a vorbit despre cum implicarea în asociație responsabilizează și maturizează, dar și despre cum aceasta are capabilitatea de a clădi prietenii de durată. Alexandra Harabagiu ne-a mărturisit despre frica de a vorbi în fața unui public mare, anterior intrării în ELSA, discursul ei dovedind că a trecut cu brio peste acest impediment.

După invitați, fiecare membru al Biroului Local a luat cuvântul, prezentând atribuțiile funcțiilor, departamentele dar și încurajând participanții să se implice in Asociație, povestind propriile experiențe din viața lor de ELSAc. La urmă, doritorii au rămas să completeze formularul de înscriere, începând astfel procesul de aderare in ELSA Cluj-Napoca.

Ținem să le mulțumim din nou invitaților pentru cuvintele adresate, dar și participanților pentru prezența în număr atât de mare, urându-le succes celor înscriși în etapa de recrutare.

 

Elek Ronald

Ronáld Elek: Dacă vrei sa îți depășești toate limitele, locul tău este în ELSA

Am atâtea povești despre experiența mea în ELSA încât îmi este aproape imposibil să mă limitez la câteva fraze pentru a cuprinde esența.

Așa cum toate lucrurile bune se întâmplă spontan, așa a început și relația mea cu ELSA. La insistențele unor colegi, am mers și eu la interviu, deși nu fusesem la prezentarea This is ELSA și nu știam mai nimic despre Asociație. Am bătut la ușa sediului ELSA și din momentul acela a început aventura.

La început am fost atras mai mult de oportunitățile de distracție și mai puțin de cele academice. Vedeam ELSA ca pe o modalitate de a îmi face prieteni noi. Dar ELSA s-a dovedit a fi mult mai mult decât atât. Pe scurt, am învățat cum să lucrezi cu niște oameni care au același scop ca mine (și am avut norocul să lucrez cu niște oameni minunați), am învățat să îmi organizez munca, să îmi fac un plan pentru proiectele pe care vreau să le duc la bun sfârșit, să găsesc soluții în condiții de stres, să interacționez cu oameni cu funcții importante, să negociez contracte, să conduc o echipă, să vorbesc în fața unui public și lista poate continua… Proiectul de care sunt cel mai mândru este coordonarea Întrunirii Consiliului Național. La acest eveniment au participat peste 300 de ELSAci, și pot să spun că totul a ieșit perfect. În niciun caz nu îmi imaginam la începutul studenției mele că sunt capabil să fac aceste lucruri. Dar asta este și frumusețea acestei Asociații – iți arată că poți mai mult. Toate aceste lucruri le apreciez acum, la începutul carierei mele de avocat.

Pe lângă aceste lucruri care m-au dezvoltat enorm, trebuie sa menționez că în ELSA am fost la cele mai faine petreceri și la cele mai memorabile team-build-inguri, cu cei mai faini oameni.

În concluzie, vă spun că studenția la Facultatea de Drept îți oferă 4 ani plini de momente intense, totuși, daca vrei sa îți depășești toate limitele, locul tău este în ELSA. Nu este ușor să termini aceasta facultate, dar o vor face mulți, mult prea mulți. Iar acest lucru te obligă să fii diferit, să fii cel mai bun. Facultatea trece repede, profitați de aceste clipe și scoateți maximul din voi!

P.S. Iubiți ELSA!

Ronáld Elek

Director PR 2015/2016

Vicepreședinte Resurse Umane 2014/2015

 

Daiana Avasan

Nu vă implicați în ELSA pentru CV. Implicați-vă în ELSA pentru VOI, pentru prietenii, pentru oameni, pentru dezvoltarea voastră

E destul de greu să spun în câteva cuvinte ce a însemnat (și încă înseamnă) ELSA pentru mine. Nu îmi propun să prezint un monolog motivațional despre cât de tare și grozavă e asociația, sau să încerc să conving că acest tip de voluntariat e un must do în facultate. Aș vrea în schimb să povestesc puțin despre cum m-a format pe mine această experiență și să-i las pe cei ce citesc să tragă propriile concluzii.

Dacă mi-aș ruga prietenii din liceu să mă descrie într-un cuvânt, probabil m-ar numi introvertită, timidă sau retrasă. Nimic mai adevărat. Când am intrat în anul I eram persoana tăcută care nu se avânta să se afirme, să iasă în față, să vorbească sau să cunoască oameni noi. Am îndrăznit însă să merg la This is ELSA.

Știam de asociație de la o prietenă (care culmea nu era studentă la drept), știam cu ce se ocupă și știam că e momentul să încep să mă implic în activități extra-curriculare (în liceu spusesem pas la acest gen de activități și am regretat enorm). La prezentare mi-a plăcut vibe-ul celor ce stăteau în față și ne prezentau cu atâta îmsuflețire asociația, departamentele, oportunitățile. Vorbeau toți de prieteniile legate, de dezvoltarea personală, networking and so on and so forth. Îmi venea greu să cred că aș putea vreodată să ajung și eu să fiu ca ei. Totuși, am completat formularul de înscriere și m-am prezentat la interviu. A fost probabil de departe cea mai bună decizie luată. Am ajuns să iubesc asociația, oamenii, evenimentele, activitățile. Cum nu aș fi crezut vreodată, am început (mai timid decât ceilalți colegi ai mei ce-i drept) să mă implic în organizarea și coordonarea de proiecte și evenimente locale, naționale și chiar internaționale.

Poate unii vor invoca că dă bine la CV activitatea de voluntar. Neîndoielnic, e un punct în plus, însă nu vă implicați în ELSA pentru CV. Puncte în plus puteți dobândi și altfel. Implicați-vă în ELSA pentru voi, pentru prietenii, pentru oameni, pentru dezvoltarea voastră. Uitându-mă în spate realizez că am parcurs un drum frumos de formare. Dacă îmi rog acum prietenii să mă descrie, ar face-o probabil prin cuvinte ca vorbăreață, activă, ambițioasă. În urmă cu 3 ani nu mi-aș fi imaginat vreodată că aș ajunge să vorbesc în fața a 200 de oameni, că aș putea să coordonez o echipă de 14 voluntari în vederea organizării unui eveniment național cu participanți din toate colțurile țării și în niciun caz nu m-aș fi văzut ținând workshop-uri în fața altor colegi.

E de prisos să menționez cum majoritatea prietenilor mei sunt și ei voluntari în ELSA, dar nu doar în Cluj-Napoca. Am legat prietenii cu oameni din toată țara. E frumos să te gândești că poți ajunge într-o zi la Timișoara, ori București sau Târgu-Mureș și ai acolo oameni dragi alaturi de care să-ți petreci timpul. Ori poate vrei să dai o fugă până la mare și prietenii din Constanța vin să-ți țină companie. Cele mai frumoase amintiri din facultate sunt fără dubiu legate nu neaparat de ELSA, dar de oamenii din ELSA, de prietenii câștigați. Va da bine și la CV voluntariatul, dar mai bine va da modul în care am învățat să mă exprim, să-mi stăpânesc emoțiile, sau să negociez. Coordonând și organizând proiecte, discutând cu diverși oameni din mediul academic sau cel avocațial, m-a ajutat să dobândesc o serie de calități care mă vor ajuta cu siguranță pe mai departe atât pe plan profesional cât și personal.

În încheiere, aș vrea să spun că voluntariatul în ELSA va rămâne probabil cea mai dragă amintire a mea legată de anii de facultate și dacă ar fi să o iau de la capat, nu aș schimba nimic. Dacă vreți să cunoașteți și voi oameni frumoși, ar trebui să știți deja ce aveți de făcut: keep calm and join ELSA!

Daiana Avașan,

(Vicepreședinte Activități Academice ELSA România 2016/2017)

Cristina Suciu

Cristina Suciu: Join ELSA. It’s SO worth it!

Când spun studenție, mă gândesc automat la ELSA. Pentru că în această Asociație am găsit echilibrul necesar dintre social și academic.

De la simplu membru al departamentului Seminare & Conferințe, am candidat pentru funcții de conducere și m-am implicat în organizarea a zeci de proiecte locale/naționale/internaționale. Personal, am evoluat considerabil. Însă, după absolvirea facultătii s-a confirmat valoarea ce o cântărește în CV, și nu numai. Ușurința în a răspunde întrebărilor și fluiditatea conversațiilor la interviuri, un punct în plus pentru experiența în domeniu, îndemânare în a vorbi în fața unui public numeros sau capacitatea de a găsi soluții rapide în situații de criză.

Însă cel mai important, ELSA leagă oameni. Prieteni în facultate, prieteni în diverse orașe din țară, prieteni în Europa. ELSA oferă amintiri și experiențe de neuitat. În urmă cu 4 ani am primit cel mai valoros sfat pe care vreau să îl dau, pe această cale, mai departe: Join ELSA. It’s SO worth it!

Cristina Suciu

(Vicepreședinte Seminare&Conferințe ELSA Cluj-Napoca 2014/2015)

Adrian Pintea

Adrian Pintea și autoproclamata Generație de Aur, cele 8% din motivația sa și nu în ultimul rând – femei

Mi-a luat puțin timp să mă decid cum să încep și mai ales ce o să conțină următorul text… O să încep cu garanția pe care pot să o ofer, în sensul că ELSA nu îți impune absolut nimic niciodată și că ELSA îți oferă întotdeauna exact cât îi oferi și tu – atât în plan academic, cât și în ceea ce privește divertismentul și socializarea.

Am ajuns dintr-o întâmplare în ELSA, la recomandarea unui prieten, și din prezentarea “This is ELSA” îmi amintesc doar niște oameni care vorbeau despre ceva departamente, evenimente și funcții, care în acel moment nu făceau foarte mult sens pentru mine. În schimb, la un moment dat, a apărut o fată micuță, drăguță, într-o rochiță roșie, prezentând unul dintre departamente, fata care ulterior s-a dovedit a fi “8%  motivul pentru care am intrat în ELSA”. Read More

Alex Sas

Alex Sas. Despre ELSA, anii de studenție și cocktail-urile din Soviet

Am ajuns în ELSA din greșeală. M-am trezit în amfiteatru la recrutări, pentru simplul fapt că nu aveam chef de seminarul din ziua respectivă, și am ales varianta doi. În față, niște indivizi îmbrăcați frumos povestesc despre ceva Asociație și proiecte academice, lucru care m-a făcut să trag imediat concluzia că sunt șoareci de bibliotecă și nu am ce căuta acolo. Read More

Perspective Juridice

Perspective Juridice cu Șerban Diaconescu, Roxana Dan și Nicolas Hamouy-Durkheim

ELSA Cluj-Napoca își reia activitatea cu primul eveniment din acest an universitar, Perspective juridice, organizat de departamentul STEP. În cadrul acestei discuții în plen, au fost invitați avocatul și conferențiarul Şerban Diaconescu, precum și Roxana Dan, judecător civilist ȋn cadrul judecătoriei Tȃrgu-Mureș și cadru universitar la Facultatea de Drept UBB Cluj. Read More

This Is ELSA

Dorești sa afli ce este ELSA Cluj-Napoca și ce facem noi?
Știi deja aceste lucruri și vrei să ni te alături?

Te așteptăm în data de 13 octombrie, de la ora 16:00, în Amfiteatrul A. Ionașcu din cadrul Facultății de Drept UBB la prezentarea ELSA Cluj-Napoca, pentru a afla cum poți sa te alături celei mai mari comunități de studenți la drept din Europa . Read More

DIP

Concurs de Procese Simulate în materia Dreptului Internațional Public

ELSA Cluj-Napoca, prin departamentul Activități Academice, vă invită să participați la Concursul de Procese Simulate în materia Dreptului Internațional Public, ce va avea loc în data de 31 mai 2015,începând cu ora 10:00, la Curtea de Apel Cluj. Read More

mcc cedo

Concursul de Procese Simulate în materia Drepturilor Omului

Sunteți pasionați de apararea drepturilor omului? ELSA Cluj-Napoca, prin departamentul Activități Academice, vă invită să participați la Concursul de Procese Simulate în materia Drepturilor Omului (MCC CEDO), ce va avea loc în data de 30 mai 2015, începând cu ora 10:00, la Curtea de Apel Cluj. Read More