11 Avram Iancu, Room 319 office@cluj-napoca.elsa.ro +40 745 050 099

Departamentul Marketing

Marketing este unul dintre cele 2 departamente de susținere ale ELSA. Astfel, Marketing-ul își aduce aportul la toate evenimentele și proiectele desfășurate în cadrul ELSA, indiferent sub egida cărui departament sunt organizate. Principalele sale activități sunt: promovarea, relațiile publice, strângerea de fonduri și suportul tehnic.
În principal, rolul departamentului de Marketing este de a ”vinde” proiectele ELSA, ocupându-se de promovarea acestora. Marketing necesită coordonarea, planificarea și implementarea campaniei de promovare astfel încât aceasta să se plieze pe cerințele grupului țintă și pe viziunea asociației. Mai mult decât atât, prin Market Research, se ocupă cu identificarea nevoilor și dorințelor potențialilor noi membri, sponsori sau parteneri dar și identificarea nevoilor asociației pentru a putea elabora, ulterior, strategia de obținere de fonduri.
Promovare.

Acțiunile departamentului trebuie să reflecte viziunea și scopul asociației, Marketing-ul în ELSA fiind un brand, prezentând o imagine a asociației într-o manieră similară la nivelul întregii Europe. Fiind cea mai mare asociație studențească de studenți la drept din lume, dorim să fim profesionali, orientați înspre academic și atractivi pentru studenții de la drept și tinerii juriști. Toate materialele distribuite sunt in conformitate cu anumite reguli, fapt ce contrbuie la profesionalismul departamentului.
Activitatea de promovare se dezvoltă în doua direcții: strategie de imagine și implementare a acestora prin advertising (crearea materialelor de promovare specifice ELSA), dar și Public Relations.

Public Relations

PR-ul este o formă de marketing a cărui țel este crearea și menținerea unei imagini bune a asociației. Acest obiectiv poate fi îndeplinit printr-o relație strânsă cu publicul, instituțiile cu care colaborează ELSA și cu massmedia, o relație bazată pe comunicare pe cât mai multe canale și pe transparență.

Market Research

Prin intermediul instrumentelor de analiză a grupului-țintă (sondaje de opinie, chestionare Feedback), este de datoria departamentului Marketing să afle care este părerea participanților la evenimentele ELSA cu privire la temele alese până în prezent, la proiectele ce i-ar interesa în viitor, la așteptările pe care le au de la ELSA și cu privire la eficiența campaniei de promovare etc.

Strângerea de fonduri

ELSA Cluj-Napoca este o organizație non-profit, astfel că singura manieră în care își poate desfășura activitatea este cu sprijinul financiar și/sau logistic al partenerilor sau sponsorilor. În acest sens, după întocmirea unei strategii de obținere de fonduri conformă cu realitatea, întră în atribuțiile Marketingului să prezinte oferta ELSA într-un mod cât mai atractiv pentru a obține resurse financiare.
În principiu, relațiile externe si fundraising-ul intră în atribuțiile Președintelui, însă Marketingul are un rol critic întrucât oferă sprijinul necesar prin Market Research, căutând potențiali sponsori ai asociației și evenimentelor pe care Președintele ii poate aborda. Mai mult decât atât, departamentul realizează și materialele ce vor fi utilizate la negocieri, precum pachetele de sponsorizare, mape de prezentare ale asociației și evenimentelor ș.a.m.d.

IT

Partea de IT se referă în principal la site-ul ELSA, acesta fiind una dintre cele mai bune modalități de a ne face cunoscuți pe plan extern. Fie că ne referim la studenți la drept, tineri juriști, potențiali sponsori sau parteneri, Marketing-ul este responsabil cu menținerea la zi a informațiilor legate de evenimentele si proiectele ELSA prezentate pe site. Pe lângă aceasta, departamentul de Marketing oferă și suportul tehnic necesar oricărui alt departament din cadrul ELSA.